27. 1. 2014.

Crème fraîche

Izrada krem freša je krajnje jednostavna, a njegova primena je neograničena.
Potrebna su vam dva sastojka da biste dobili savršen krem.



Za Crème fraîche je potrebno:


  • 250 ml slatke pavlake 36% mm
  • 3 kašike kisele pavlake 20% mm

  1. Prvi korak je najvažniji, a to je da pavlake pre upotrebe ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati, moje su bile oko 8 sati van frižidera. Slatku pavlaku sipajte u činiju, 3 kašike kisele pavlake umutite u zasebnoj šoljici. Umućenu kiselu pavlaku mešajući dodajte slatkoj pavlaci, da se sve poveže.
  2. Činiju pokrijte čistom krpom i stavite je da stoji na sobnoj temperaturi (20-22 stepena), oko 24 sata ili dok se ne zgusne. Moj Crème fraîche je posle 12 sati bio dovoljno gust i ja sam ga prebacila u frižider do upotrebe. Sledećeg dana je upotrebljen u potažu od karfiloa.





+ Update: Pogledajte i kratak video koji smo napravili kako bi sve bilo jasnije :-)

Нема коментара:

Постави коментар