27. 12. 2012.

Salata od cvekle

Već godinama kad pripremam cveklu za salatu, cveklu pečem u rerni, ne kuvam je. Prilikom kuvanja cvekla izgubi svu boju i kuvanje traje duže nego kada je pečete. Važno je da cvekle budu približne veličine, da bi se ispekle istovremeno. Prebrišite ih (ako su prljave, nemojte ih prati), poređajte ih u pleh, pokrijte folijom i
pecite ih, u zavisnosti od veličine, 30 minuta na 180 stepeni. Ja uvek biram manje komade jer se brže ispeku.
Mlaku cveklu oljuštite, i isecite na kolutove. Posolite i pobiberite. Iseckajte beli luk, sipajte ulje i sirće.
Ostavite da se ohladi.
Jednostavna salata, ali je neobična zbog svoje pripreme i zato mislim da treba isprobati i ovaj način, zato sa vama delim ovaj post.



Нема коментара:

Постави коментар